758 poze   46502 vizite
Albume
0 Azi a fost ziua mea0 Ultimele floriAgava   Agava americana   DisponibilAltfel de flori   A fost Bea   A venit iarna   Bruno 2000-2012   Noutate   Puii TasheiAmaryllis_Hypeastrum   Amorice   Arctic White   Dark Red   Exotic Striper   Ice Queen   Lemon Star   Limona   Minerva   Neon   Red Lion   Splash   Striatum   Sumatra   Sweet PinkAre cineva asa ceva ?Asteptare meritataAsterCe frumosCine ma ajutaClivia   Asa cum ziceam   Citrina   Toate cliviile meleCuriozitati pozate de mineCymbidiumDaca doreste cineva Phisalis Lampionul chinezescDe vanzareFicusiGloriosa   Gloriosa 2015   Gloriosa Carsonii   Gloriosa luteaGloxinia   Gloxinii 2013   Iesim din iarnaHaemanthus albiflosHibi din curteHibiscus   2011   2012      Apricot      Koenig      Rosu   2014   Asa intram in iarnaHoyaHymenocallis   Hymenocallis caribaea   Hymenocallis caribaea 2013   Hymenocallis festalisIanuarie 2014Jumatatea mea la propriu si la figuratKohleriaLa iernatNerineNoutatiOrhideePe deasupra casei melePlaticodonPomii nostri de CraciunSchlumbergeraSclumbergera   Alb cu Roz   Alba   Galbena   Noiembrie 2013   Rosie   RozSeful haitei   Zorica cea fricoasaSprakeliaStephanotisSuculenteTrandafirii din curte   Cataratori      Alb      Balet - Catarator Galben      Blase Superior - Catarator rosu      Cap Horn      High Hopes      Orange - Catarator portocaliu      Paul s Scarlet      Sutters Gold - Catarator galben   Parfumati   Portocaliu   Ultimele achizitiiUltimele veniteUn colt de junglaVand urgentVanda

membru din 18 September 2011

Stephanotis

DSCF2671
DSCF2671
Stephanotis floribunda 1
Stephanotis floribunda 1
Stephanotis floribunda 2
Stephanotis floribunda 2
Stephanotis floribunda 3
Stephanotis floribunda 3
Picture 014
Picture 014
Picture 008
Picture 008
Picture 009
Picture 009
Picture 010
Picture 010
Picture 011
Picture 011
Picture 013
Picture 013
DSCF3831
DSCF3831
DSCF3830
DSCF3830

Comentarii album • 39
Nume:



marama 5 September 2016  
aveti si de vanzare? doresc si eu o planta. va multumesc!
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 5 September 2016  
Nu, nu am de vanzare. Ca sa am de vanzare ar trebui sa le cumpar si sa le revand. Planta asta nu se inmulteste asa usor. Citeste toate comentariile de mai jos.
Răspunde Raportează
MargineanPaul 19 June 2015  
Buna,In primul rand doresc sa va felicit pt aceste plante minunate,iar in al 2-lea rand doresc sa va intreb una si alta deoarece mi-am achizitionat de la dedeman 2 Stephanotis...doresc sa mentionez ca le am din martie atunci le-am luat inflorite,iar acum au inceput sa infloreasca din nou,s-au lungit si au dat frunze din belsug,intrebarea mea este daca pot taia o ramurica si sa o pun in apa pt inmultire?si as dori sa le pun intr-un ghiveci mai mare dupa ce gata de inflorit si ma intrebam daca este bun pamantul cu turba?in ghiveciul cu care le-am luat am vazut ceva precum iasca uscata si ceva granule albe mici amestecate in pamant...iar o ultima intrebare am vazut la dumneavoastra ca va facut un fruct..acela este comestibil?sau este vreo seminta?
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 20 June 2015  
Buna seara ! Nu se inmulteste prin lastari in apa. Se inmulteste prin semintele din fructul despre care vorbiti. Din cele ce am citit fructul apare absolut intamplator si se coace cam intr-un an. Dupa parerea mea, la cat costa planta nu merita incercat decat asa ca chestie. Mie spre exemplu nu mi-a incoltit nici o samanta. Din cele 2 plante mai am doar una singura, cea cu fructul. Si poza cu fruct e de vreo 4 ani. Principalul e ca inca o mai am si merge foarte bine. Cealalta am pierdut-o din neglijenta. Nu trebuie ghiveci prea mare. Unul de 24 max.30 cm. e suficient. Nu as risca substrat cu turba. Eu folosesc Agro universal la aproape toate plantele inclusiv la Stephanotis si daca le ud regulat nu am probleme chiar fara ingrasamant. Secretele, sa le zicem asa, la Stephanotis ar fi: un bun drenaj la ghiveci, udare moderata, loc luminos de amplasare si mentinerea lui. Eu nu pre ii schimb locul decat vara cand o scot in curte, o ud zdravan ( asta la 3-4 zile ) si o pum imapoi in casa la fereastra. Granulele albe din pamantul cu care vine sunt perlit iar " frunzele de iasca " reprezinta o turba fibroasa in care o cresc producatorii adaugand probabil nutrienti. Dupa ce o scot la vanzare turba aia e buina pentru pentru transport ptr.ca mentine umezeala la radacini. Nu e buna si in continuare, valabil la aproape toate plantele care vin din import. Eu as zice sa lasati plantele sa-si termine perioada de inflorire dupa care sa le schimbati substratul. Dar pe perioada infloririi dati-le ingrasamant. Cam toata lumea care cumpara Stephanotis o pierde repede. Si atentie la palisare. Stephanotis este o liana care urca si se incolaceste pe ce prinde deci fie trebuie suport vertical fie modelul cu care vine adica o sarma in forma de cerc. Succes !
Răspunde Raportează
MargineanPaul 20 June 2015  
Va multumesc mult pt raspunsul dat..m-ati ajutat foarte mult..ca aveam de gand sa rup din lastarii care ia dat de pe lateral si sa-i plantez in alte ghiveciuri sa vad daca se prind..asa ii las atunci sa creasca sa se faca o coroana bogata..deja am mai invartito si eu dupa acea sarma de 2-3 ori este sub forma de cosulet...m-am mai gandit si la varianta pe care ati aleso dumneavoastra vazand pozele...
Răspunde Raportează
vernil 21 February 2014  
Mihai, am inut mortis sa te felicit! Am observat ca ajuti neconditionat, cu sfaturi pertinente, pe cei care au flori.
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 22 February 2014  
Multumesc ! Fac si eu ce au facut alte persoane pentru mine. Cand mai stiu ceva bine spun si celor interesati. Cum te numesti si de unde esti ?
Răspunde Raportează
vernil 28 February 2014  
Mariana, sunt din Bucuresti. Am si eu un stephanotis, dar face doar frunze peste frunze langa alte frunze.
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 28 February 2014  
Unde o tii ? Ale mele stau iarna la geam, catre sud. Vara le tin afara, tot catre sud, dar nu la soare. Le ud din an in paste. De fapt stephanotis se uda cu zgarcenie. Ce substrat folosesti ? Eu la majoritatea plantelor folosesc pamant de la Agro si nu folosesc ingrasamant ceea ce stiu ca e o greseala dar vad ca merg bine si asa. Zici ca face frunze. E bine. Dar lastari face ? Aia e important pentru ca am observat ca florile apar pe lastarii noi. Eu am 2 asa cum ai vazut. Le-am cumparat o data si in primul an una singura a inflorit. Cealalta a facut fruct in primul an si a mai durat un an pana sa se coaca. Abia anul urmator a facut si ea flori. In momentul asta ambele lastaresc zdravan si cam in 1-2 luni astept si florile. Le mai tai din cand in cand lastarii batrani, lemnificati si care si-au pierdut florile. Si eu sunt bucurestea dar m-am mutat in Buftea. Imi pare bine de cunostinta.
Răspunde Raportează
vernil 1 March 2014  
Ma bucur sa te cunosc si inca o data, multumesc mult pentru informatiile pretioase. Am geamuri la sud si la nord (acum, iarna, zona de nord are foarte multa lumina). Substratul este un amestec de pamant de orhidee si turba, ca sa fie aerisit.
Planta am primit-o cadou de la fiica mea, sunt atasata emotional de ea. Cred ca am gresit punand-o intr-un ghiveci prea mare pentru marimea ei, probabil ca ea acum lucreaza mult la radacini. Nu o mai transplantez, ca e mai dificil. O astept sa infloreasca, sigur ma va bucura cu flori!
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 2 March 2014  
M-am tot plimbat prin albumele tale si nu am vazut stephanotis. Combinatia turba- substrat de orhidee mi se pare total inadecvat. Substratul de orhidee e scoarta de pin. Ce sa faca stephanotisul cu el ? Cu ce sa se hraneasca ? Adica respira dar hrana .... Stephanotis are radacini filiforme obisnuite nu are cerinte ca orhideele sau cliviile care au nevoie de aerisire la radacini. Marimea ghiveciului nu are importanta decat economica. Nu pui ghiveci mare ca sa faci risipa de substrat. Nu cred ca planta ta e foarte batrana sau foarte dezvoltata ca sa reclame un ghiveci mare. Un ghiveci de max.30cm. cred ca e numai bun. Problema e substratul, drenajul ghiveciului si palisarea. Sa le luam in ordine. 1. Substratul: eu merg pe ideea ca
substratul trebuie sa fie unul obisnuit dar nu turba, nu scoarta, nu pamant romanesc, etc. Pune substrat universal cehesc sau unguresc. 2.Drenajul: eu iti spun cum fac eu, tu faci cum vrei ( probabil altii nu vor fi de acord nici cu ideea mea de substrat nici cu cea de drenaj ). Eu fac gauri mari de 10 mm.diametru ( burghiu inrosit in foc ) nici prea multe ( ca sa se subrezeasca fundul ) nici prea putine, dupa ochi. Peste ele pun cioburi de ghivece din lut sau fasii subtiri de caramida si peste ele 2 straturi de pietris. Un strat mai grosier ca sa fixeze cioburile si un strat din pietris mai fin care sa impiedice scurgerea pamantului o data cu apa. Nu vreau sa-ti spun cat ma enerveaza aceasta etapa, drenajul, ptr. ca e foarte migaloasa. Dupa mine prezinta avantajul ca, in situatia in care neglijezi udatul si substratul se face beton, se poate scufunda ghiveciul in apa lasandu-l sa se imbibe cu apa, permitand scurgerea surplusului fara a se pierde din substrat. Eu asa procedez si nu prea am pierdut plante. Cum Ti-am mai zis folosesc Agro fara ingrasamant ( din neglijenta, lene, etc.) si cu toate astea florile mele merg bine, inclusiv stephanotisele care traiesc bine merci si mai si infloresc in conditiile in care mai toata lumea le cumpara frumoase si inflorite dar le pierde in primul an. 3.Palisarea: e obligatorie. Parerea mea e ca palisarea pe sarma cu care vin ele din Olanda nu e o solutie. Sarma aia sub forma de bucla inchisa cred ca nu este benefica d.p.d.v.electromagnetic ( nu intram in detalii ). Ea e o solutie pe termen scurt ( transport Olanda-Romania conjugat cu substratul bogat in nutrienti care asigura pastrarea pe timpul transportului ). Repet: nu sunt Mafalda ci vorbesc pe baza unei oarecare experiente. Se gasesc soluti de palisare in toate marketurile care vand si plante ( esti din Bucuresti deci stii de Hornnbach, Bricostore, etc.). Concluzie: scapa de scoarta aia de orhidee, transplanteaza planta fara grija, ca daca traieste de cel putin 2 ani cat presupun ca are, n-o sa moara tocmai acum. Pune-i substrat ca lumea si sa ne auzim sanatosi.
Răspunde Raportează
vernil 2 March 2014  
Sa stii ca asa o sa fac. Inclusiv substratul, care esre esnetial, pana la urma, ca de acolo se hraneste intreaga planta. O sa incerc sa fac o instalaie de drenaj, poate n-o sa iasa ca la carte ... Si sigur tijele vor sta pe o scarita de plasic. Poze nu am, ca nu m-am gandit sa o pozez fara flori. Remediem si asta.
Multumesc mult.
Răspunde Raportează
norela 25 June 2013  
foarte frumoasa!
Răspunde Raportează
elluta 7 December 2012  
s-a copt fructul? a facut seminte?
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 7 December 2012  
Da. Fix dupa 1 an s-a desfacut dar n-a iesit nimic din seminte. Am intrebat-o pe "corinap" care le-a incoltit, cum a facut dar n-a vrut sa-mi raspunda. Credea probabil ca incep sa-i fac concurenta desi nu asta mi-a fost intentia.
Răspunde Raportează
elluta 7 December 2012  
de ce spuneti asta? poate nu a avut timp sau poate nu a dat importanta la intrebarea d-voastra
Răspunde Raportează
sylvia 24 November 2012  
aha, ai 2 stephanotis! minunate!
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 24 November 2012  
Da, mersi, dar vazui ca si tu niste sinningii si kohlerii super.
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 16 November 2012  
minunata!
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 16 November 2012  
Parca le-ai mai vazut ...
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 16 November 2012  
Nu stiu daca le am mai vazut!!
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 16 November 2012  
Ai stephanotis ?
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 16 November 2012  
nu am...este o planta superbaa!!
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 16 November 2012  
De unde esti si de ce nu ma tutuiesti ?
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 16 November 2012  
Nu mi am permis...sa va tuiesc...acum iti vizitez albume pt prima data!!Locuiesc in Ilfov!
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 16 November 2012  
He, he .. unde in Ilfov ? Eu stau in Buftea.
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 16 November 2012  
OOO CE FRUMOS!!IN DOBROESTI ...
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 16 November 2012  
Brici ...
Răspunde Raportează
andreiacamelia 26 September 2012  
waw, dar cati ai si mai fac si fructe! Felicitarile mele. Eu ii omor cu succes.
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 26 September 2012  
Nu am decat 2 plante Stephanotis. Pozele sunt din perioade diferite.
Răspunde Raportează
andreiacamelia 27 September 2012  
Pai nu e destul! :)))
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 27 September 2012  
Ba da, ca nu-mi trebuie 100. Problema e sa le trec bine si prin iarna asta si sa-mi infloreasca si la anul. Planta e deosebit de sensibila cam la tot.
Răspunde Raportează
andreiacamelia 27 September 2012  
Cred. Bafta cu ele.
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 27 September 2012  
Ms.la fel !
Răspunde Raportează
andreiacamelia 27 September 2012  
Eu nu mai am curaj sa imi cumpar!Imi pare rau de ei!Sa fie sanatosi ai tai!
Răspunde Raportează
sylvia 16 September 2012  
a ta are si fructe??? a mea nici nu se gandeste sa infloreasca!!!
Răspunde Raportează
mihaibalaescu 16 September 2012  
Am 2 plante luate amandoua o data, prin nov.2010. Prin iunie-iulie 2011, doar una din ele a facut fruct care s-a copt fix intr-un an. Acum astept sa vedem daca incoltesc semintele. Amandoua mi-au inflorit in acest an si "lastaresc" in continuu.
Răspunde Raportează
norela 28 August 2012  
ce bine arata dupa ...dus!!!
Răspunde Raportează
norela 8 August 2012  
superba,e minunata!
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.